Vælg det rigtige gyngestativ til haven

Det kan være lidt af en jungle, når du skal ud at købe et gyngestativ. Et godt råd er at kigge på barnets behov både nu og i fremtiden, og så er det altid en god idé at tage barnets ønsker med i overvejelserne.

Hvem skal bruge gyngestativet?

Skal gyngestativet bruges af et eller flere børn? Er børnene samme alder? Har de samme ønsker til lege og aktiviteter? Det er dumme penge, hvis du køber et gyngestativ, der alligevel bare får lov at stå urørt i haven. Det er langt bedre at købe det helt rigtige. Kan din søn godt lide at klatre, skal der selvfølgelig være en klatrevæg. Er der flere børn, der skal gynge samtidig, er det bedst med enten flere gynger, eller gynger der gør det muligt at gynge sammen. Skal din datter på 1 år kunne bruge det samtidig med storebror på 3 år? Så er det måske en god idé med en sansegynge eller en sandkasse.

hvyglikaturanium

Formålet med gyngestativet

Skal gyngestativet bruges til lidt tidsfordriv i haven? Skal det aktivt bruges hver dag, når børnene har brug for frisk luft og fysisk aktivitet? Skal far og mor være med til at gynge og lege fangeleg, eller er det udelukkende børnene, der skal benytte sig af det? Det er klart, at hvis intentionen er at bruge gyngestativet ofte, skal det købes i et materiale, der holder til lidt mere, end hvis det skal bruges et par gange om måneden. Skal det være en familieaktivitet, eller skal det bruges, når barnet skal aktivere sig selv? Overvej formålet, før du køber.

Plads og pris

Det er ikke kun ungernes ønsker, der spiller ind, når familien skal have et nyt gyngestativ til haven. Det er i lige så høj grad havens og budgettets størrelse, der afgør, hvilket gyngestativ det skal være.

Hvor meget plads har du?

Har du en kæmpe grund med masser af have, er det ingen hindring at købe et stort gyngestativ med legetårn og rutsjebane. Har du i stedet en lille have med begrænset plads, kan det være bedre med et smalt gyngestativ med en enkelt gynge. Bedøm pladsen, inden du vælger.

Hvor meget må det koste?

Der er naturligvis forskel på prisen. Hvis du på forhånd gør dig klart, hvor mange penge du vil bruge på et gyngestativ, er det mere overskueligt at finde det rigtige frem for at lede blandt alle de muligheder, der er på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *