Tilbered din mad i en Sous Vide

Forestil at du skal tilberede en bøf. Du ved sikkert præcis hvilken farve og konsistens bøffen skal have, ikke? Med sous vide skal du blot sætte en gryde med vand til den tilsvarende tid og temperatur, og du kan få det perfekte resultat du ønsker, hver gang. Sous vide har vundet popularitet for nylig amatørkokke, men professionelle kokke og restauranter har benyttet det i årtier. Det er en forholdsvis simpel metode, som nemt kan bruges i hjemmet til at forbedre dine livretter, fjerne unødvendig stress fra madlavning, eller frigøre dig fra at fokusere på et aspekt af dit måltid-som at få din bøf til resultatdu ønsker.

Når du er besat af sous vide, opdager du at der er tonsvis af fantastiske ting, du kan gøre med det, fra carnitas til perfekt crème brûlée, stegt kylling til røgfyldte ribben. Så hvordan gør sous vide arbejde? Og hvorfor er det så meget bedre end traditionelle tilberedningsmetoder for nogle fødevarer? Tillad os at forklare.

Med traditionelle tilberedningsmetoder, varmestrømme fra en brænder til en gryde og derefter ind i vores mad, eller de glødende elementer i en ovn opvarmer luften omkring maden, madlavning det. Fordi luften i ovnen og metallet i panden er meget varmere end du vil have din mad skal være, du har lært at tage det væk fra varmen på det helt rigtige tidspunkt. Tag den for tidligt eller for sent, og din mad er enten over- eller undercooked. Men når madlavning med vand, i stedet for en ovn eller en gryde, kan vi hæve temperaturen lige nok til at få mad til de nøjagtige temperaturer vi foretrækker. Vi kan tage det ud, så snart det er gjort madlavning, eller lad den hvile i vandet, indtil vi er klar til at spise-ikke mere besat kontrol inde i ovnen, ikke mere kæde dig selv til ovnen. I stedet kan du hælde dig selv en drink og chill, chatte med dine gæster, eller fokusere på en mere høj-vedligeholdelse del af måltidet. Perfekt mad, der er let at tilberede og klar på din bekvemmelighed: det er hvad gør sous vide sådan en populær løsning i restauranter, og det er hvad gør det en fantastisk værktøj til hjem kokke så godt. Prøv det, og lige fra springet, du vil se, hvordan det kan drastisk forbedre forholdene i køkkenet-du vil være madlavning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *