Ridesport er for alle – sådan kommer du igang

Ridning har længe været en hobby, som har tiltrukket særligt yngre piger. Mange kvinder dyrker da også ridning i deres unge år. Når de så bliver teenagere og der kommer andre interesser bliver ridesporten lagt på hylden.

Heldigvis er der også mange der holder ved sporten og dyrker ridning hele livet og får rigtig meget glæde ud af sporten og sammenhørigheden med hesten. Men ridning er ikke kun en sport, der er målrettet unge piger, det er en hobby som giver utrolig meget glæde uanset alder og køn. Det er aldrig for sent at komme i gang, hvis du går med en rytter i maven.

Hvordan kommer du igang med ridning?

Mange tror at ridning er en utrolig dyr hobby, dette må vi til dels medgive. Men det behøver ikke nødvendigvis at forholde sig sådan og det behøver heller ikke, at koste en formue at komme igang.

Hvis du vil igang med at prøve at gå til ridning behøver du ikke at starte med at købe din egen hest. Du kan sagtens melde dig ind i en rideklub og ride på rideskolens heste. Det er en god og billig måde at komme igang med ridningen på. Det eneste du så selv skal købe er en god ridehjelm, et par ridebukser og et par ridestøvler. Resten af udstyret vil du kunne låne i rideklubben. Du kan derfor godt komme igang med sporten med et startbudget på ca. 3000 kr. Har du en ven eller en veninde der rider kan du måske prøve en tur på deres hest, for at se om det er noget du selv skal gå gang med.

Ridning er godt for fysik og psyke

Hvis du finder ud af, at ridesporten er noget for dig, vil du helt sikkert finde mange glæder i samværet med hesten og de andre ryttere i klubben. I mange rideklubber er der et helt specielt sammenhold for ryterne i klubben.

Herudover er ridning rigtig god motion. Når du sidder på hesteryggen er du nødt til hele tiden at kontrollere hesten samtidig med, at du holder kroppens balance. Det styrker både din muskulatur, motorik og balanceevne. Samtidig får du rigtig mange gode oplevelser sammen med din nye bedste ven og kommer ud i naturen.

I en hverdag hvor mange har et kontorjob eller andet stillesidende indendørs arbejde, er ridningen således med til, at du får frisk luft og masser af socialt samvær og gode oplevelser med dyr. Har du lyst til at prøve kræfter med ridesporten, er det derfor bare om at komme igang og melde dig ind i din lokale rideklub!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *