Pandekager som dessert eller morgenmad

Pandekager er en meget populær ret i mange danske hjem – og det er der mange gode grunde til. De er super nemme at lave, og så kræver de ikke ret mange ingredienser. Det er også en meget speciel ret, da den både kan findes på morgenbordet eller som dessert efter et godt aftensmåltid.

Mange forskellige typer af pandekager

Der findes vildt mange forskellige opskrifter på pandekager. De tre typer, som er bedst kendt, er:

  • Pandekager med banan eller andet frugt
  • Tynde pandekager
  • Amerikanske brunch pandekager

Den lækre morgenbuffet

Det er primært typerne med frugt eller de amerikanske, der anvendes på et morgenbord. Dem med frugt har et dejligt, syrligt tvist, og så er de naturligvis lidt sundere, end dem uden frugt i. Det er dog ikke alle, der bryder sig om dette. De amerikanske er helt klart de mest sete til en morgenbuffet. De er kendetegnet ved, at de er høje og luftige, da de er lavet med natron, og så er de ret små.

Den lille størrelse gør dem perfekt på en morgenmadstallerken, hvor de fleste foretrækker en morgenmad, der er nem at gå til. Disse kan også sagtens serveres med friske bær ved siden af. Det syrlige giver et godt løft til det søde. Mange spiser også denne type med sirup, hvilket nærmest er en nationalret i USA. Brunch pandekager er blevet en fast tradition på næsten alle cafeer og hoteller, når der skal serveres morgenbuffet.

De store, som fylder en hel tallerken, er meget anvendt som dessert. En af de mest populære sammensætninger er med is og flødeskum – og eventuelt nogle lækre bær og syltetøj. Når man spiser dem til dessert på denne måde, så lad være med at gå på kompromis med isen, men køb en lækker kvalitets is. Det har virkelig meget at sige for smagsoplevelsen.

Man kan også spise dem på den gammeldags facon. Den består af en pandekage med et godt lag syltetøj på, og så et godt lag sukker på. Nogle kan også godt lide at smøre Nutella inden i dem.

Sådan laver du de perfekte pandekager

De er super nemme at lave, hvis man har en god opskrift. Nøgleordet til de perfekte pandekager er tålmodighed. Lad være med at skrue for meget op for varmen på blusset, fordi tiden går langsomt. Resultatet vil være en pandekage, der bliver brændt på begge sider, eller på den ene side, og kun får få sekunder på den anden side. Lav dem gerne på 3 ud af 10 på blusset, så de får en ensartet konsistens.

Lader man stakken stå på en tallerken på komfuret, så holder de sig i mange tilfælde varme. Alternativt kan man give dem få minutter i ovnen ved lav varme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *