Nyt lægemiddel mod gigt i knæet

Gigt er den mest udbredte kroniske sygdom i Danmark, hvilket har resulteret i over 700.000 danskere med diagnosen. Og ikke nok med at sygdommen er så udbredt – den findes også i hele 200 forskellige varianter. Fælles for sygdommene er, at de vedrører knogler, muskler sener og led. Ud af de 200 forskellige gigtsygdomme er gigt i knæet den mest udbredte. Og tilbage i 2012 blev der netop lanceret et nyt lægemiddel mod gigt i knæet, som bremser gigten og lindrer smerterne. Læs mere om dette lægemiddel og de forskellige symptomer på gigt i denne artikel

Lægemiddel som bremser gigten og lindrer smerten

Har du selv gigt i knæet, eller kender du en, som har det? Hvis ja, så er du på ingen måde alene, da gigt som sagt er den mest udbredte kroniske sygdom i hele Danmark. Indtil 2012 har den typiske behandling bestået af smertelindrende og betændelseslindrende lægemidler, men over tid har mange oplevet, at gigten har resulteret i en operation med et kunstigt led. Med det nye lægemiddel Protelos viser undersøgelser, at der kan opnås en betydelig reduktion i nedbrydningen af led brusken i knæet – faktisk med hele 27 %. Protelos er tilmed den første behandling nogensinde, som har vist at have en effekt på både struktur og symptomlindring. Hvis du, eller en du kender, har gigt og ikke har hørt om denne form for behandling, kan du kontakte din læge for at høre om mulighederne.

Symptomer på gigt

Med over 200 former for gigt er sygdommen meget bred og symptomerne ligeså. Men hvis du oplever smerter og stivhed i dine led og oplever, at flere af dine led er varmede og hævede, kan det skyldes gigt. Mange oplever ligeledes knage i leddet, hvilket er et vigtigt faresignal, som man skal være ekstra opmærksom på. Hvor kraftige symptomerne er, samt hvordan de påvirker folk, er meget op til det enkelte menneske. Men hvis du oplever nogle af disse ovenstående symptomer, er det en god idé at søge læge.

Mange oplever at få gigt, hvis de enten er overvægtige eller har arbejdet med tunge, opslidende materialer over en længere periode. Man kan ligeledes have gigt i mange forskellige stadier. Nogle mennesker mærker næsten ikke til sygdommen, mens andre ikke kan gennemføre en normal hverdag med arbejde og hyppig motion. Dog er lægerne blevet mere opmærksomhed på sygdommen, og ligesom ovenstående viste er lægemidlerne blevet mere effektive, så det er lettere at leve med gigt i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *