Linkbuilding – En vigtig stemme for din hjemmeside

Mange hjemmeside-ejerer har den opfattelse, at når de først har fået lavet en fin og fancy hjemmeside, så vælter de besøgende ind. Men sandheden kunne ikke være mere fjern. For at få besøgende på sin hjemmeside, er man nød til at have nogle fornuftige placeringer i søgemaskinerne. Kommer din hjemmeside ikke frem på google, når man søger efter de emner du skriver om, så får du heller ikke nogen besøgende.

For at få nogle fornuftige placeringer i Google, er du nød til at få søgeoptimeret din hjemmeside. Jeg vil ikke komme så meget ind på selve den del hvor du optimere de forskellige ting på din hjemmeside – den såkaldte Onpage SEO. Jeg vil derimod fortælle lidt om en anden vigtig disciplin, når vi snakker om søgeoptimering – nemlig Linkbuilding.

Hvad er Linkbuilding?

Linkbuilding går ud på at få andre hjemmesider til at lave henvisninger til Din hjemmeside. Og ikke bare henvisninger hvor man skriver “Besøg hjemmeside.dk” – Men derimod en klikbar henvisning, hvor man bliver sendt til din hjemmeside når man klikker på teksten. Dette kaldes for et link. Hvordan man skaffer disse link, det er der skrevet 1000-vis af artikler om. Her er det kun fantasien der sætter grænser. Søg på google, og få lidt inspiration.

Hvorfor er Linkbuilding vigtigt?

Man kan sammenligne et link lidt med en anbefaling af f.eks en restaurant. Jo flere anbefalinger en restaurant eller anden forretning får, jo mere populær bliver den, og jo flere besøg får den. Det er præcis sådan opfatter et link – flere links giver højere placeringer i søgeresultatet, som i sidste ende giver flere besøg og større omsætning. Groft sagt.

Når jeg skriver groft sagt, er det fordi at værdien af de forskellige links er forskellig fra hjemmeside til hjemmeside. Det siger sig selv at et link fra for siden på Dr.dk er mere værd en et link fra moster Olgas lille hjemmeside med feriebilleder. Hvis vi bruger restauranten som eksempel igen, så er en anbefaling fra en kendt madanmelder mere værd end en anbefaling fra Hr og Fru Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *