Få hjælp til søgning om erstatning ved flyforsinkelse/aflysning

Har du været på ferie og oplevet, at en flyforsinkelse har voldt store problemer for resten af ferien? Selvom du i mange tilfælde har krav på erstatning ved flyforsinkelse, kan det være svært at søge erstatningen uden hjælp fra professionelle. Der er nemlig mange forbehold, og de fleste flyselskaber er ikke meget for at udbetale erstatning i forbindelse med forsinkelser. I denne artikel gennemgår vi reglerne i forbindelse med kompensation og erstatning (som ikke nødvendigvis er helt det samme) for forsinkelser – god fornøjelse.

Hvis dit fly er blevet aflyst

Du står i lufthavnen og kan nærmest allerede mærke den blide brise fra Middelhavet og den dejlige varme. Pludselig lyder en stemme over højttalerne; dit fly er aflyst. Bliver dit fly aflyst, har du som udgangspunkt krav på kompensation, medmindre aflysningen skyldes særlige forhold, som flyselskabet ikke kunne forudsige – eksempelvis ekstremt vejr eller naturkatastrofer. Du har ligeledes ikke krav på kompensation, såfremt du er blevet oplyst om aflysningen mindst to uger før afrejse, eller hvis du er blevet ombooket iht. reglerne herom.

Kompensationen afhænger af, hvor lang din flyvetur er. Ved flyvninger på op til 1.500 km har du krav på 250 EUR i kompensation, mens du som udgangspunkt har ret til 400 EUR ved flyvninger på mellem 1.500 og 3.500 km. Flyver du længere end 3.500 uden for EU, hedder kompensationen 600 EUR.

Hvis dit fly er blevet forsinket

Reglerne vedr. forsinkelser minder på mange måder om de gældende bestemmelser i relation til aflysninger. Hvis du ankommer mere end 3 timer for sent til din destination, har du krav på samme beløb som beskrevet ovenfor inden for de samme distancer. Dette er dog ikke det eneste, du har krav på, såfremt dit fly bliver forsinket. Hvis dit fly er forsinket med mere end 2 timer (ved flyvninger på under 1.500 km), er flyselskabet nemlig også forpligtet til at betale for mad og drikke, mens du venter på dit fly. Ydermere har du mulighed for at få betalt overnatninger og transport til og fra hotellet, i tilfælde af at du er nødsaget til at overnatte grundet forsinkelsen. Ved flyvninger på mellem 1.500 og 3.500 km skal du være forsinket mere end 3 timer, og for flyvninger på mere end 3.500 km uden for EU gælder reglerne først, såfremt du er forsinket mere end fire timer.

Du kan læse meget mere om flyforsinkelse og få hjælp til erstatning hos Flyhjaelp.dk, som er eksperter i at kræve penge ind fra flyselskaberne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *