Byg din egen hjemmeside som en Pro

Når man surfer rundt omkring på nettet, ser man mange flotte hjemmesider – både private, foreninger og virksomheders hjemmesider. Nogen koster sikkert mange tusind kroner at lave, andre næsten ingenting.
Det behøver nemlig ikke være så svært at lave en hjemmeside idag, da de fleste hosting-virksomheder stiller gratis værktøjer til rådighed, som ikke kræver en masse viden om programmering.

Jeg vil herunder kort guide dig igennem de overordnede trin, som du skal igennem for at lave din egen hjemmeside.

Domæne og hosting

Det første du skal gøre er at finde et webhotel og et domæne. Der findes mange virksomheder i Danmark som tilbyder den slags. Men jeg vil anbefale at du starter med at kigge på en side som denne. Her kan du sammenligne priser på de forskellige webhoteller og vælge det billigste. Det eneste du skal huske på når du vælger, er at webhotellet skal kunne håndtere PHP og MySQL, og det skal tilbyde 1-click installationssoftware.

Når du har fundet det webhotel du ønsker, skal du finde et domænenavn – altså den webadresse man skal skrive i browseren for at komme ind på din hjemmeside. F.eks Google.dk

Når du har fundet domænet, bestilt og betalt både webhotel og domæne, skal du vente på at du får en email fra DK-hostmaster, som er det firma som står for domænenavn med .dk i enden. Når du har fået mailen fra dem, skal du blot aktivere domænet ved at følge deres anvisninger. Dette tager under 2 minutter. Derefter skal du vente 1-2 timer før dit domæne er klar.

Opensource CMS

Når dit domæne og webhotel er klar til brug, skal du logge ind på webhotellets administrationsside med de login-oplysninger som du har modtaget på din mail. Når du er logget ind, skal du finde et menupunkt som hedder noget alá 1-click-install, som er webhotellet værktøj til hjemmesider.

Inde i dette værktøj vil jeg anbefale dig at du vælger det software som hedder WordPress. Det er et gratis system som bliver at mange hjemmesider verden over – blandt andet nogen af de største aviser i verden. Det er utroligt nemt at installere og arbejde i, og der findes et hav et temaer og udvidelser som gør at du kan lave hjemmesider som en Pro.

Når du skal installere WordPress skal du blot indtaste hvad din hjemmeside skal hedde, skrive din mail og en kode, så klare systemet resten. Efter 2 minutter er du klar med din første hjemmeside. Så kan du begynde at finde en tema som du synes passer dig, men meget mere om det på et andet tidspunkt.

Held og lykke med din nye hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *