Beskyt dit hjem med et overvågningskamera

I gamle dage byggede man en høj mur, gravede en voldgrav og ansatte vagter for at beskytte sit hjem. I dag er det noget lettere. Overvågningskameraer og alarmsystemer er det nye sort, når det kommer til sikring af hjemmet i Danmark.

Beskyt hjemmet korrekt

Overvågningskameraer er især en rigtig nem og billig løsning, hvis du ønsker at beskytte dit hjem mod ubudne gæster. Alene det, at man kan se at grunden er overvåget, kan på nogle uærlige sjæle virke afskrækkende.

Skulle tyven alligevel driste sig til at komme tættere på, er det vigtigt at du kan se hans ansigt på billedet. En god tommelfingerregel er at placere overvågningskameraet ca. 2,5 meter oppe og vinklet ud mod indgangen / indkørslen. Hvis dit overvågningskamera er placeret således at tyven kan se din kamera, er der en stor chance for at det også kan virke afskrækkende.

Prøv dig frem og se, hvordan det passer bedst til dig – Der er mange forskellige muligheder.

Hvad siger loven?

Der er selvfølgelig sat lidt forskellige regler på området for at beskytte befolkningen.

  • Du er forpligtet til at oplyse alle besøgende om, at grunden er videoovervåget.
  • Områder med almindelig færden er ikke tilladt af overvåge – dvs. du må ikke filme ud på fortovet eller vejen.
  • Ligeledes må du ikke overvåge andre ikke offentligt tilgængelige områder – altså ikke noget med at overvåge naboens swimmingpool.
  • Alle optagelser foretaget på egen grund er lovlige at opbevare.

Hvad skal du bruge?

Der er efterhånden mange modeller på markedet og i mange forskellige prisklasser.

IP overvågningskameraer er de nyeste. De er lette at sætte op, da de kun kræver en strømforsyning og ellers forbindes trådløst via WiFi. Disse kameraer kan ofte også forbindes med din mobiltelefon, hvorved du kan holde godt øje med dit hjem via din mobiltelefon – også når du ikke er hjemme.

Alt efter, hvor kameraet skal sidde og hvor langt væk det skal filme, bør du nøje overveje, hvor god opløsningen og zoom funktionen skal være. Undersøg også gerne, hvor god billedkvaliteten er efter nattens frembrud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *